Ryhmaliikunta.fi
Ryhmäliikunta ja urheilu


//

lokakuu 10, 2018

Hikipyyhe

Lisää artikkeleita tekijältä »
Kirjoittanut: Kerttu-Liisa
Avainsanat: , ,

Jos käyt jumpassa, mutta sana ”hikipyyhe” on outo, lue tämä juttu – ei vain itsesi vaan kaikkien kanssaliikkujien takia! Hikipyyhe on se pieni (tai joskus isompikin) rätti, jota kuljetetaan mukana jumpassa ja salilla. Tarkoitus on kuivata aiheuttamansa roiskeet lattialta ja laitteista. Liikkuminen on kaikin puolin mukavampaa ja turvallisempaa. Jumpassa hikilammikko lattialla on suoranainen turvallisuusriski liukastumisen kannalta. Erityisen tarkkana kannattaa olla intervallityyppisillä tunneilla: kun liikkuvien osuuksien välissä pysähdytään tekemään lihaskuntoa, hiki pukkaa päälle yllättävän voimakkaasti.

Lämmittelylaitteissa hiki lentää.

Lämmittelylaitteissa hiki lentää.

Itse pyyhe ei maksa käytännössä mitään ja monilla saleilla pyyhkeitä on myynnissä asiakaspalvelutiskillä. Jos liikut paljon, kannattaa hankkia muutama pikkupyyhe pelkästään liikuntakäyttöön, jotta voit myös pestä pyyhkeitä välillä (huom! myös liikuntavaatteet on syytä pestä käytön jälkeen!). Salilla pyyhe laitetaan mahdollisuuksien mukaan kehon ja laitteen väliin tai muuten kuivataan laitteesta hikeentyneet kohdat. Aerobisissa (lämmittely-) laitteissa voi olla isompikin pyyhe tarpeen, jos aiot huhkia pidempään kuin vartin. Spinningiä kokeilleet tietävät, että sisäpyöräilytunnilla pyyhe on vähintäänkin yhtä välttämätön kuin juomapullo.Tietoa kirjoittajasta

Kerttu-Liisa
Jumppa on elämä! Olen Ryhmaliikunta.fi:n perustaja ja ensimmäinen bloggaaja. Minulla on pitkä jumppahistoria ensin asiakkaana, sitten ohjaajana ja nykyään myös tuntien arvioijana. Minun kanssani pääset pääset hikoilemaan Esport Centerissä Espoossa.
0 Kommentteja


Kirjoita ensimmäinen kommentti!


Sinun täytyy olla sisäänkirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.