Ryhmaliikunta.fi
Ryhmäliikunta ja urheilu


//

lokakuu 10, 2018

Mitä syödä ennen ja jälkeen Hot Jooga -tuntien?

Lisää artikkeleita tekijältä »
Kirjoittanut: Yllapito
Avainsanat: , , , , , , ,

Jooga

Hot Jooga teki läpimurron jokunen vuosi takaperin ja suosio tuntuu jatkuvan. Eikä ihme, sillä se on tehokasta ja hauskaa. Tämän takia onkin hyvä tietää, miten tankata ennen hikistä tuntia, ja mitä syödä sen jälkeen. Hot Jooga, kuten saunakin, rentouttaa lihaksia, mutta myös verottaa kehosi neste- ja elektrolyyttitasapainoa.

Mitä syödä ennen tuntia?

Mitä ikinä teetkin, niin vältä raskaan aterian syömistä. Maha täynnä ei ole kovin kiva hikoilla ja tehdä joogaliikkeitä. Yritä syödä kevyesti n. tunti ennen salille menoa. Tämä antaa ruoansulatuselimistöllesi aikaa prosessoida ruoka, ja tätä kautta saat energiaa.

Syö ruokia, jotka ovat kevyitä ja helppoja elimistöllesi. Syö ruokia, jotka tiedät kehosi hyväksyvän, jotta voit keskittyä pelkkään joogaan välittämättä mahasi ”puheesta”.

Bansku ja omena

Jotta saat nopeaa energiaa, syö hiilareita ja sokereita:
Banaania tai omenaa
Salaatti pähkinöillä
Energiapatukka
Jugurtti tai viili, myslillä tai ilman

Ja muista nesteyttää. Ei liikaa, mutta sopivasti. Älä täytä mahaasi nesteillä, koska se tekee joogasta hyvin epämukavaa. Juo pieniä kulauksia vettä ennen tuntia.

Protskua

Mitä syödä tunnin jälkeen?

Juo aivan ensiksi vettä! Muista myös juoda itse tunnin aikana jos siltä tuntuu. Treenin jälkeen on hyvä juoda myös jotain tukevampaa, kuten täysmehua. Kurkku tai vesimeloni on täydellinen treenien jälkeinen snacksi.

Koska lihaksistosi on ollut kovassa rasituksessa, niin nyt on aika palauttaa kehoa proteiineilla. Juo kevytmaitoa, syö jogurttia, napostele kuivalihaa (beef jerky), syö muutama keitetty muna ja vähän juustoa. Koska olet hikoillut niin paljon, niin tarvitset myös energiaa, joten syö hedelmiä. Muista ennen kaikkea syödä terveellisesti, jotta joogasta on jotain hyötyä.Tietoa kirjoittajasta

Yllapito

0 Kommentteja


Kirjoita ensimmäinen kommentti!


Sinun täytyy olla sisäänkirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.